Sydkorea lover alle 1 Gbit bredbånd

Sydkorea er allerede verdens førende bredbåndsnation, og nu bliver forbindelserne endnu hurtigere. Den sydkoreanske regering har besluttet, at alle landets husholdninger skal forsynes med 1 Gbit/s bredbåndsforbindelse inden udgangen af 2012.

Som det er nu i Sydkorea har de fleste hjem typisk en bredbåndsforbindelse med en hastighed på 10-100 Mbit/s til ca. 200 kr. om måneden og det anslås, at 97 procent af alle hjem i Sydkorea har bredbånd.

Et pilotprojekt med ca. 5.000 husholdninger i fem byer er allerede sat i værk. Hver husholdning skal betale ca. 30.000 won eller omkring 150 kr. om måneden. Om projektet har regeringens ansvarlige udtalt: ”Mange Sydkoreanere tager ny teknologi hurtigt til sig, og vi har vurderet, at vi er nødt til at være forberedt på ting som 3D-TV, IP-TV, HD-multimedia-, -spil og -konferencer, Ultra High Definition TV og cloud computing”.

Det nye projekt med 1 Gbit/s bredbånd til alle Sydkoreanere, er kun et af mange bredbånds-initiativer, som regeringen har sat i værk. I løbet af de næste 4 år skal der således bruges mere end 130 mia. kr. på at udbygge Sydkoreas fibernet. De fleste af pengene bliver dog betalt af landets teleselskaber.

I oktober 2010 blev Sydkorea endnu engang udpeget som den førende bredbåndsnation i verden ifølge “Broadband Quality Study 2010” fra Oxford-universitet. I rapporten bliver den gennemsnitlige internet-hastighed anslået til 33,5 Mbit/s download og 17 Mbit/s upload.

Danmark må siges at have et stykke vej endnu for at nå toppen.

Test hastighed på dit eget bredbånd her